De best verdiende bijbaan voor MBO, HAVO, VWO en HBO studenten in heel Den Bosch en omgeving!

25 jaar bezorgen op blote voeten in badslippers

Nico van Deursen bezorgt de krant altijd op blote voeten in slippers.

Nico van Deursen bezorgt de krant altijd op blote voeten in slippers. © Peter van der Steen

Nico van Deursen bezorgt al 25 jaar de krant, met zijn blote voeten in badslippers

HEESWIJK-DINTHER – Elke dag voor dag en dauw en in regen en wind brengt Nico van Deursen (39) uit Veghel de krant rond in Heeswijk-Dinther. Dat doet hij al 25 jaar. Zondagmiddag verrasten collega’s de jubilaris met taart en een fietsuitstapje.

Zes dagen per week gaat om 04.10 uur in huize Van Deursen in Veghel de wekker. Luttele minuten later meldt Nico zich bij het Shellstation om er 1.700 kranten, bestemd voor Heeswijk-Dinther, op te halen. In de kantine van Korfbalclub Altior worden de kranten verdeeld onder de twaalf bezorgers. Van Deursens wijk telt een kleine 170 abonnees, die hij altijd, of er moet sneeuw liggen, op zijn blote voeten in slippers bezoekt.

,,Als ik mijn wijk heb gehad, heb ik 48 kilometer en een uur en twintig minuten in de auto gezeten”, vertelt Van Deursen en vervolgt: ,,Ik vind het fijn werk, ook als het vijftien graden vriest. Aan regen heb ik een gruwelijke hekel. Kranten bezorgen is een mooie reden om mijn hoofd leeg te maken. Als ik daarmee klaar ben, ben ik helemaal fit om naar mijn werk (boekhouder bij Cablespace, red) te gaan.”

Veertiende

Nico van Deursen, geboren en getogen in Heeswijk-Dinther, begon als krantenbezorger samen met zijn tweelingbroer René, toen hij veertien jaar oud was. De bezorger geniet tijdens zijn ronde vooral van vrijheid en van de natuur.

Nico van Deursen snijdt de taart aan samen met zijn dochter Sanne, echtgenote Patry, vader Peter en moeder Riekie.

Nico van Deursen snijdt de taart aan samen met zijn dochter Sanne, echtgenote Patry, vader Peter en moeder Riekie. © Peter van der Steen

BRON: bd.nl