De best verdiende bijbaan voor MBO, HAVO, VWO en HBO studenten in heel Den Bosch en omgeving!

Asielzoekers en bezorgen

Asielzoekers en werken in Den Bosch
Mogen asielzoekers werken?

Een asielzoeker mag in Nederland 24 weken per jaar werken. Asielzoekers die optreden als artiest mogen 14 weken per jaar werken. Werken kan alleen met een tewerkstellingsvergunning (TWV).

Tewerkstellingsvergunning

Een TWV is een document dat aantoont dat een asielzoeker mag werken. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) geeft de TWV aan de werkgever van de asielzoeker. Dit gebeurt als een asielaanvraag minstens 6 maanden in behandeling is. Het 1e halfjaar kan een asielzoeker dus niet werken. Het UWV controleert ook of de werkgever genoeg loon betaalt. Een asielzoeker heeft recht op dezelfde beloning als Nederlanders. 

 

DIT HIERONDER IS VAN TOEPASSING ALS FREELANCE KRANTENBEZORGER

Werken als zelfstandig ondernemer met TWV

Met een tewerkstellingsvergunning mag een asielzoeker ook aan de slag als zelfstandig ondernemer. Hij krijgt de vergunning van het UWV. Ook in dit geval krijgt hij de TWV pas als zijn asielaanvraag minstens 6 maanden in behandeling is.

U kunt een tewerkstellingsvergunning aanvragen op de site van het UWV.

Asielzoekers met een verblijfsvergunning

Krijgt een asielzoeker een verblijfsvergunning ‘asiel voor bepaalde tijd’ van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)? Dan krijgt hij als vergunninghouder dezelfde rechten en plichten als Nederlanders. Hij kan aan het werk in loondienst of als zelfstandige. Hij kan ook kiezen voor zelfstandig ondernemerschap.

BRON: Deze tekst komt van de Rijksoverheid

BEKIJK HIERONDER ONZE OPEN WIJKEN EN SOLLICITEER DIRECT NAAR EEN WIJK BIJ JOU IN DE BUURT!

OPEN WIJKEN

KRANTEN BEZORGEN IN DEN BOSCH
DAT IS IN DEN BOSCH LEKKER BIJVERDIENEN!

Onze krantenbezorgers studeren op de volgende scholen.